Overige tuinen.

Verder zijn op De Buitenhof nog enkele andere tuinen te herkennen, elk met hun eigen karakter. Zo is er een kindertuin die alle sporen heeft van vallen en opstaan. Naast het huis is er een groene tuin, waarin het lijnenspel belangrijk is. Hierin zijn alleen groene elementen aanwezig, zoals diverse hagen en leilinden. Er ligt naast het huis nog een natuurlijke vijver, waarin alleen plaats is voor de natuur, zonder dat er pompen of iets anders aanwezig zijn. Verder is er een voorjaarstuin onder een grote walnoot. Dit is vooral de schaduwtuin. En ook de oorspronkelijke elementen voor het paardrijden zijn  nog op het erf aanwezig. Deze overige tuinen zijn niet opengesteld maar zijn alleen voor privĂ© gebruik. 

Voor liefhebbers zijn planten te koop. 2020 zal het laatste jaar zijn voor de verkoop van planten. Het zijn planten die als scheurlingen opgepot zijn door mijn vader, nadat ze over waren. De Buitenhof is geen kwekerij, er wordt niet gezaaid en niet gestekt. Er is geen kas en alles gebeurt in de volle grond, Maar goede dingen weggooien hoort niet bij onze levensstijl.  

Slot.

Inmiddels is De Buitenhof op meer dan voortreffelijke wijze beschreven in een aantal toonaangevende tijdschriften en boeken. Daarin is ruimte voor de beleving in de verschillende periodes van het jaar, maar vooral de nazomer en het prille najaar. Dan is goed te zien hoe grasland kan veranderen in een unieke grassentuin.